dimarts, 26 d’agost del 2014

A PROPÒSIT DE LES REFORMES DEL PP


            Una de les excuses que els mandataris solen emprar per justificar les seues faltes és que ningú no coneix el futur. L’excusa sona versemblant. En efecte, ningú no coneix el futur. Però el futur és molt llarg i no és el mateix dos mesos que dos-cents anys. Ningú no obliga el mandatari a saber què passarà en dos-cents anys però sí que és la seua obligació saber què passarà en dos mesos o en vuit, tant se val. Perquè ningú no ens acuse de no saber preveure el futur escrivim el següent.

            El curs que començarà a setembre promet ser mogut. A l’aplicació de la nova Llei Orgànica per a l’Educació (i ja en van vuit en quaranta-tres anys: LGE, LOCE, LOEDE, LOE, LOGSE, etc; tantes que, si segueixen aquest ritme, aviat es quedaran sense combinacions de sigles) aprovada pel PP, li haurem de sumar la incompetència de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana que ha decidit que el curs 2014-2015 comence tan sols 48 hores després del mes d’agost. Per a més inri, la Conselleria no ha parat de publicar normes per al pròxim curs durant els mesos de juliol i agost, quan la comunitat educativa es trobava fora dels centres. Casualitat? No, per a res. El PP ho té tot medit i meditat. Tant la nova llei d’educació, la llei Wert (LOMQE) com les mesures de la consellera d’Educació María José Català, són prova evident de com el PP (el valencià com l’espanyol) vol fer fracassar el sistema educatiu públic valencià. No passarem de profeta mediocre si pronostiquem que l’inici del pròxim curs escolar al país dels valencians serà un complet desastre. Ho serà perquè algú (el PP) pretén que això siga possible.

            El segon pronòstic és sobre per què el PP pretén modificar la llei, segons la qual hem votat i elegit els alcaldes des de l’any 1979 fins avui, per a les pròximes eleccions municipals del mes de maig de 2015. Si fóra per a una millora del sistema representatiu Gent d’Antella seria la primera en recolzar la mesura. Però ens atrevim a pronosticar que el PP modificarà la llei segons els seus interessos partidistes pensant únicament i exclusiva en el seu profit i no en els interessos de la nació. Igual com ha fet amb la Llei d’Educació (LOMQE), que l’ha feta per afavorir els col.legis privats i concertats contra el sistema públic d’ensenyament. La cantada reforma de la LOREG (Llei Orgànica del Règim Electoral General) recolzada per Mariano Rajoy, un home ajustadís, el qual s’ajusta tant com pot als interessos dels que més tenen, el PP la farà per afavorir els seus candidats municipals. Una reforma que ens planteja una sèrie d’interrogants:

  • El sistema electoral emprat des de 1979 fins ara, amb més de 35 anys de vigència, diu que no és vàlid. Tots els nomenaments d’alcalde al llarg dels últims 35 anys han estat antidemocràtics?

  • Els resultats de les passades eleccions, quan el PP va obtindre la majoria absoluta a quasi tots els ajuntaments valencians, foren un frau? Són legítims els alcaldes d’ara mateix, els alcaldes del PP?

  • Per què pretén canviar la llei, de manera partidària, ara que compta amb la Majoria Absoluta, que la llei de 1979 li ha proporcionat? És decent reformar la llei per als interessos exclusius d’un sol partit, el PP?

  • Per què hem de creure en la paraula d’un senyor ajustadís que fa tot el contrari d’allò que promet en campanya electoral? Quin és el valor de la seua paraula? Què valen les paraules del PP?

            Front a les arbitrarietats del PP, que prefereix més educació privada (subvencionada amb diners públics) en detriment de la pública, laica i gratuïta; i pretén alcaldes amb més poder (un poder que comportarà més corruppció) Gent d’Antella proposa, per una banda, que els pares preocupats pel futur dels seus fills s’ho pensen dues vegades abans d’anar a votar; i per l’altra banda, respecte de la reforma que el PP pensa aprovar de cara a les municipals, proposem una política d’acords a l’Ajuntament d’Antella, una política que ha demostrat, malgrat tots els entrebancs, la seua validesa en la present legislatura.