dilluns, 7 de desembre del 2015

PRESENTACIÓ DE MARISOL SALES GIMÉNEZ A ANTELLA (5 desembre 2015)

Moment de la presentació


Fa tres anys, la professora de Marisol Sales Giménez (18 agost de 2.000), Mónica Reig, va proposar-li fer una redacció sobre els poders dels adolescents. Aquella redacció obligatòria desencadenà un procés creatiu inesperat que ens ha portat fins ací. Volem pensar que Marisol va trobar un dels seus superpoders gràcies a aquella redacció, escrita amb bolígraf sobre paper, una redacció que va ser el desencadenant de la saga Las crónicas del ángel, el primer volum de la qual porta com a títol La noche roja, amb tres edicions esgotades, que ja prepara la quarta. Avui, el seu llibre és lectura a més de cinquanta col.legis i instituts.


Amparo Piqueres entrevistant Marisol
Com podem veure, Marisol és ben jove. Fet que ens recorda altres autors de la literatura universal que començaren la seua tasca ben aviat. Ens venen al cap, la francesa Françoise Sagan, qui va publicar el seu best-seller, Bonjour, Tristesse, amb tan sols 18 anys. L’escriptora nord-americana Susan E. Hinton, qui, amb tan sols 17 anys, va publicar Rebels. O el poeta Arthur Rimbaud, qui, a l’edat de 15 anys, era tota una realitat de les lletres franceses. Ara bé, aquestes edats, tot i ser prematures, queden disminuïdes quan ens assabentem que Marisol Sales Giménez va editar el seu llibre qua tan sols tenia 12 anys, a l’edat en la qual, la majoria de les xiquetes i xiquets, es dediquen a jugar a la playstation. Amb açò volem dir que Marisol, amb quinze anys, cumplits el mes d’agost passat, s’ha convertit en tota una veterana.

L’han entrevistada a diverses cadenes de ràdio: la COPE, cadena SER, ONDA CERO, RÀDIODIGITAL, ... també ha aparegut a la TV, com ara, TV MEDITERRANEO. No és una promesa de futur, és tota una realitat. Ha estat una supervendes en les fires del llibre de València i de Madrid.

Acabem, no sense fer referència a una contestació que Marisol va donar en una entrevista a la ràdio. La pregunta era d’aquelles que són tot un tòpic. Li preguntaren quins dos llibres s’emportaria a una illa deserta. Enfrontada al tòpic, Marisol va saber donar una resposta ben original. Sense pensar-s’ho, va respondre que el primer llibre que s’emportaria era Rubí, de l’escriptora alemanya Kerstin Gier, el llibre que la va fascinar i motivar per escriure. El segon llibre, un que no haguera llegit, per poder aprendre dels que saben. Poques vegades una pregunta tan òbvia haurà tingut una resposta tan brillant. Marisol, rep la nostra enhorabona.