El dissabte, 16 de gener, tingueren lloc, a Antella, els tradicionals actes de la festivitat de Sant Antoni. Per la vesprada es va procedir a beneir els animals de companyia, acte acompanyat d'un deliciós xocolate amb mona.
|
Un moment de la benedicció |
|
Xocolate i mona |
|
La foguera espera el moment per il.luminar la foscor de la nit. |
Amb la foscor de la nit, un xicotet castell donava pas a la crema de la foguera, amb les cendres de la qual, la gent va torrar la carn i els embotits. Així, la gent celebrava que les nits d'hivern comencen a ser més curtes i el dia va allargant una "passa de dimoni" (Per sant antoni, el dia allarga una passa de dimoni)
|
Comença la cremada |
|
La foguera comença a cremar |
|
Protecció Civil va vigilar el foc en tot moment |
|
Amb les brasses, la torrada de carn i embotits (Fotografies de Joaquin Monleón) |