dilluns, 10 de novembre del 2014

IV. ALGUNS CASOS DE CORRUPCIÓ AL PAÍS VALENCIÀ

Ací exposarem alguns dels casos més coneguts de la corrupció que els membres del PPCV han protagonitzat. No estan tots, però són tots els que estan.

EL CAS BRUGAL 

            El Cas Brugal (Brugal és un acròstic de "Basuras RUrales Gestión ALicante") investiga delictes de suborn, extorsió i tràfic d'influències en l'adjudicació de contractes públics en concursos de gestió dels serveis de recollida d'escombraries en diverses localitats governades pel Partit Popular en les comarques del sud del País Valencià. Com en altres operacions policials, el nom de l'operació "Brugal" guarda connexió amb els fets sobre els quals s'indaga -en aquest cas, la gestió de la recollida i emmagatzematge d'escombraries en municipis valencians amb majories o governs del PP.
            La investigació va començar l’any 2006 i durant el mes de maig del 2007 es van practicar les primeres detencions. Tres de les quals van acabar en condemnes de presó. El juliol de 2010 es va reprendre el cas amb nous implicats.



Una banda sonora digna per a tant d'indigne

EL CAS COOPERACIÓ

            El cas Cooperació, més conegut pel nom del seu protagonista principal, Rafael Blasco, és un cas de corrupció encara pendent de sentència definitiva, que investiga el presumpte desviament de 6 MILIONS D'EUROS dels fons públics de la Generalitat Valenciana. Diners que havien de destinar-se a la cooperació internacional, per això el nom. En el cas "Cooperació / Rafael Blasco" s'estan investigant els presumptes delictes de malversació de cabals públics, frau de subvenció, blanqueig de capitals, suborn i falsedat documental. Tot un exemple de com gestiona el PP els diners de la Generalitat Valenciana.

EL CAS EMARSA

            El cas Emarsa investiga un cas de presumpta corrupció política dels encarregats del PPCV en la gestió de l' “Empresa Metropolitana de Aguas Residuales de Valencia S.A.” (EMARSA). Una investigació sobre un frau de més de 25 MILIONS D'EUROS.

            Hi ha 31 persones imputades, entre les quals destaca l’alcalde de Manises, Enrique Crespo (PP) exvicepresident 2n de la Diputació de València, diputat provincial i president de l'Entidad Metropolitana de Servicios Hidráulicos (Emshi), entitat que posseïa el 100% de les accions d'Emarsa. A hores d’ara, el procés es troba en fase d'instrucció i és investigat pel titular del Jutjat d'Instrucció número 15 de València.