dimarts, 17 de gener del 2012

DON MARIANO EL RELATIVO

El dilluns, 16 de gener de 2011, serà un dia per a recordar en els annals de la Història.
El dia començava amb unes declaracions del Ministre de l’Interior, Jorge Fernández, qui proclamava urbi et orbi que “La gente de bien no va armada por la calle”. Clar, quan vaig escoltar açò em va vindre la trista figura del policia local o el policia nacional o el guàrdia civil, mirant a la cara el seu fill, tot intentant explicar-li que ell és un home de bé però que ha de portar armes pel carrer. I pense en els germans, els pares, les dones, els amics dels militars, els guàrdies jurats, els detectius, la policia secreta, ... I en aquestes tristes reflexions estava jo, quan va vindre Don Mariano al rescat, al meu i al del Ministre de l’Interior, que diuen que és una persona molt ben parlada.

Don Mariano, el Presidente Español, estava en les seues feines quan se li va ocòrrer una idea. Ja sabem tots quant de perilloses són les idees en algunes determinades persones. A Don Mariano, dic, se li va ocòrrer que quedaria bé dir que: “En la vida, nada es para siempre.” Immediatament vaig pensar que Don Mariano estava pensant en el Ministre de l’Interior. Volia explicar-li, al seu Ministre, que en la vida res és definitiu, que tot és relatiu. Que avui és Ministre i demà pot ser Delegat de Telefònica en Xile o Delegat del Consell Assessor de Mercadona o moltes altres coses més que hom pot ser en la vida. O, tal vegada, mira tu, volia dir-li que la gente de bien avui és bona i demà és mala, o avui és mala i demà es bona, ves a saber... com que tot és relatiu.

Com que tot és relatiu, “nada es para siempre” ens diu Don Mariano el Relativo, demà, 18 de gener no serà 18, no serà dimecres, ni serà gener, ni estem en l’últim any de la història, el 2012, donat que TOT és relatiu i en la vida “nada es para siempre”, per tant, que no!, que en el 2012 no s’acaba el món!... O sí?

Com que tot és relatiu, igual dóna que mane Don Mariano, que Chacón, el PP que ERC, o AMAIUR. O no? Don Mariano és molt sabut, perquè també estaria pensant en el seu compatriota, Don Manolo Fraga, qui ha faltat aquestos dies. No passa res, ens ve a dir Don Mariano, a nosaltres i als familiars de Don Manolo: “nada es para siempre.”