divendres, 1 d’abril del 2016

Moció 1. Mòdul Zero IRPF


Na Emília Ortíz Castillo, Portaveu del Grup Municipal Gent d’Antella Unida, en nom i representació del mateix, a l’empara de l’establert en la normativa aplicable, art. 116 de la Llei 8/2010 de la Generalitat, de 23 de juny, de Regim Local de la Comunitat Valenciana, presenta esta proposta de resolució per incloure-la en l’ordre del dia de la propera sessió ordinària que es convoque i als efectes del seu debat i votació:

ADOPCIÓ DE MESURES PER AJUDAR L’AGRICULTURA I RAMADERIA VALENCIANES

Exposició de motius:

El sindicat Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), amb data de 20 de gener de 2016, ens ha remés l’escrit en el qual hom constata que el camp valencià està patint una llarga sequera des de fa anys, sequera que s’ha vist agreujada amb la pujada de temperatures anormals durant l’hivern passat.

Els efectes de la sequera junts a la calor atípica de l’hivern han fet augmentar l’ús de l’aigua de reg per part dels llauradors. Un sobrecost que apuja a un total de 6 milions d’euros respecte d’un any normal, o siga, els llauradors valencians han hagut d’incrementar l’ús d’aigua de reg en 40 hectòmetres cúbics, o siga, de passar d’una hora a cinc hores de reg setmanals. Un sobrecost que ve a colpejar la dura realitat econòmica del camp valencià que, des de fa uns anys cap ací, va perdent guanys i augmentant els costos, fet que ha ocasionat l’abandonament del conreu de 3.136 hectàries de cítrics i 2.386 de vinya al territori valencià.

A més a més, les anomalies climàtiques han generat trastorns en l’evolució dels cultius que minven la bona qualitat del producte i generen fisiopaties com el “bufat” dels cítrics. La manca de fred ha afectat el correcte desenvolupament dels fruiters, la vinya així com l’olivera, la qual cosa afectarà les seues respectives produccions.

Per aquestos motius, el nostre grup considera que és de justícia afavorir polítiques encaminades a ajudar el llaurador valencià -que està passant per una forta crisi; per la qual cosa sol.licitem als membres del ple de l’ajuntament que aproven la segünt moció:

  1. Aplicació del mòdul zero en la declaració de l’IRPF corresponent a 2015 per a tots aquells llauradors i ramaders que s’han vist afectats, bé pels sobrecostos que han hagut de soportar en matèria de riscos addicionals, bé per les circumstàncies negatives derivades del clima durant els anys 2015 i 2016 que han incidit en els seus cultius.
  2. Excempció de l’Impost de Béns Immobles (IBI) Rústic per a tots aquells termes municipals de la Comunitat Valenciana que hagen estat víctimes de les circumstàncies apuntades, tant en 2015 com en 2016.
  3. Reclamem al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient la posada en marxa de crèdits bonificats per a tots els llauradors i ramaders que hagen estat afectats per aquesta conjuntura adversa.
  4. Així mateix, sol.licitem a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ajudes específiques per hectàrea per als municipis afectats per aquesta conjuntura adversa, així com un major recolzament financer per afavorir la contractació de l’assegurança agrària i que pose en funcionament un pla de regadiu que contribuesca a pal.liar el dèficit hídric estructural que pateix el Poble Valencià.
 Sol.licitem que aquesta moció siga traslladada al Ministeris d’Economia, Hisenda i Agricultura, així com a la Conselleria d’Agricultura, en aquells assumptes que siguen de la seua competència.

Així mateix, que hom comunique el resultat de la decisió presa al sindicat AVA-ASAJA.

 Portaveu del grup municipal Gent d’Antella Unida
Signat: Emília Ortíz Castillo


Antella, 30 de març de 2016