divendres, 1 d’abril del 2016

Ple Ordinari del 30 de març

Resum del ple ordinari del dia 30 de març de 2016

Amb l’assistència de l’equip de govern i tres dels regidors del PP, a les 19:35 començava el ple amb el següent ordre del dia:


Fotografies de Ximo Monleón
1. L’acta de la sessió anterior, 23 de desembre de 2015, és aprovada amb l’abstenció de l’oposició.

2. El pressupost municipal de 2016 és aprovat amb el vot en contra del PP.

3. La modificació de la qualificació jurídica de la Llar de jubilats és aprovada amb el vot en contra del PP.

4. L’ordenança fiscal de la taxa per ocupació dels terrenys d’ús públic per taules i cadires és aprovada amb l’abstenció del PP. Una taxa que passa a regular els metres d’ocupació per part dels locals autoritzats.

5. La modificació de l’ordenança reguladora de la taxa per la prestació de serveis d’assistència i estància a l’Escoleta Infantil Municipal d’1 a 3 anys és aprovada amb el vot en contra del PP. Una modificació pensada per estalviar ambigüetats innecessàries.

6. Els comptes de recaptació de l’any 2015 són aprovats amb l’abstenció del PP.


7. Informació sobre l’exercici comptable i pressupostari del 4t trimestre de 2015. Aquesta informació és una obligació imposada per l’estat degut a què el nostre Ajuntament –ho tornem a recordar- està intervingut per l’administració de l’estat. Recordem que estem intervinguts per l’enorme deute que el PP va generar a l’Ajuntament d’Antella i que l’actual equip de govern va solucionant poc a poc. (En posteriors articles al nostre Blog informarem amb més detall sobre el pressupost)

8. Mocions presentades al ple per a la seua votació:

8.1. Moció presentada pel PP sobre les Ordenances sobre usos i costums rurals al terme municipal d’Antella. L’equip de govern considera que aquesta moció ha de ser presentada al Consell Agrari municipal. Desestimada.

8.2. Moció presentada pel PP perquè l’ajuntament es faça càrrec de les despeses del transport dels alumnes de batxillerat de l’IES Càrcer. L’equip de govern considera que un ajuntament endeutat no pot fer front a totes les despeses. Desestimada.

8.3. Moció presentada pel PP contra la política de subvencions del programa “Xarxa llibres”de la Conselleria d’Educació. L’equip de govern considera que el programa és beneficiós per a la col.lectivitat educativa. Desestimada.

8.4. Moció presentada pel PP que demana la creació d’una comissió d’investigació. L’equip de govern considera que la Fiscalia d’Alzira, que està invesitgant el cas, és suficient per aclarir la qüestió. Desestimada.

8.5. Moció presentada pel PSOE a favor d’una millor gestió pública de l’Hospital de la Ribera d’Alzira. És aprovada amb els vots en contra del PP.

8.6. Moció presentada pel PSOE perquè els polítics corruptes paguen allò que han saquejat a les arques públiques. És aprovada amb els vots en contra del PP.

8.7. Moció presentada pel PP a favor de la integració plena de la dona. És aprovada per unanimitat.

8.8. Moció presentada per GdAU perquè l’Administració continue d’ajudar contra la plaga de la mosca. És aprovada per unanimitat.

8.9. Moció presentada per GdAU perquè l’Administració ajude el llaurador i ramader valencià. És aprovada per unanimitat.

8.10. Moció presentada per GdAU perquè la Mancomunitat de la Ribera possibilite una Ruta Verda. És aprovada per unanimitat.

8. 11. Moció presentada per GdAU perquè els municipis de la Vall Farta tinguen un Centre de Dia mancomunat. És aprovada amb l’abstenció del PP.

9. Dació de comptes. El Ple és informat dels: 
 
9.1. Decrets d’alcaldia
9.2. Actes de Junta de Govern.

10. No hi ha cap punt extraordinari per a tractar.

11. Precs i preguntes. L’oposició planteja una sèrie de precs i preguntes, les quals seran degudament ateses en posteriors sessions.

I sense més punts per tractar, a les 22:45 hores es lleva la sessió.