dijous, 24 de desembre del 2015

PLE ORDINARI DEL 23 DE DESEMBRE DE 2015

A les 20 hores, amb l’absència del regidor del PP, Aaron Albelda Collado, comença el Ple ordinari del 23 de desembre de 2015, amb els següents punts a tractar:
Fotos de Joaquim Monleón

1. Aprovació de les actes anteriors. Són aprovades les actes.

2. Gestió alcaldia.

2.1. Informe dels decrets d’alcaldia.
2.2. El secretari informa sobre l’avaluació anual del pla d’ajustament, que diu així:

De conformidad con lo dispuesto en el artículo 10 del Real Decreto-ley 7/2012, de 9 de marzo, por el que se crea el Fondo para la Financiación de los pagos a proveedores, las Entidades locales que concierten las operaciones de endeudamiento previstas en este real decreto-ley, deberán presentar anualmente al Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas un informe del interventor sobre la ejecución de los planes de ajuste contemplados en el artículo 7 del Real Decreto-ley 4/2012, de 24 de febrero. De dicho informe se dará cuenta al pleno de la corporación local.

En altres paraules, com que som un Ajuntament endeutat, hem de rendir comptes de manera trimestral al Govern de l’estat. Per aquesta raó el secretari informa del tercer trimestre de 2015 sobre el pla d’ajustament que s’està cumplint. Els proveïdors estan cobrant. El deute s’està pagant. El cost efectiu dels serveis s’està analitzant, tot tal com mana la llei.

Des de GdAU volem dir que el cumpliment de les condicions manades pel govern de l’estat a les administracions locals no és gens fàcil, perquè els ingressos són escassos i les demandes socials no desapareixen (al contrari, no paren de crèixer). L’ajuntament no pot obrar miracles per açò cadascú ha de ser conscient que l’enorme deute heretat dels anys de govern del PP, tant del local com de la Generalitat, ens força a moderar totes les nostres despeses, les quals, això sí, són degudament pagades quan toca i com cal.

2.3. L’alcaldessa aprofita el següent punt per respondre les preguntes formulades pel PP.

a)      Considera que la zona d’aparcament durant l’estiu és bona per a la localitat.
b)      Que s’hi han ingressat, en brut, de les targetes dels no residents, una quantitat de 1.250€
c)      En denúncies diverses, l’ajuntament ha recaudat, en brut, la quantitat de 32.702,74 €
d)      Respecte dels actes fets pels festers a l’estiu de 2015, l’ajuntament s’ha atés a allò que indica la llei.
e)      I pel que fa a la venda ambulant, considera que és necessària per atendre la demanda dels veïns i veïnes d’Antella.

3. Modificació de l’ordenança reguladora de la taxa per la prestació dels serveis per assistència i estància en l’escoleta infantil municipal d’1 a 3 anys. En aquest punt, el PP planteja una sèrie de modificacions, les quals quedem en resoldre en posteriors plens.





4. Mocions. GdAU presenta les següents mocions,
a) Sol.licitar ajudes a l’administració per combatre la plaga de la mosca de la fruita, ceratitis capitata.
b) Sol.licitar que l’estat reconega els drets forals valencians anul.lats en el Decret de Nova Planta de juny de 1.707.
c) Debat públic de la iniciativa coneguda com a TTIP (acords comercials entre la UE i els EUA)

totes elles aprovades.

A continuació, el PSOE presenta les següents mocions:

d) Un millora per aparcar i poder anar a l’Hospital de la Ribera en autobús subvencionat.
e) Que el Jutjat Penal número 15 no desaparega d’Alzira, on ara està.
f) Ajudes al caqui, pel vet de Rússia.

que són aprovades.

5. Despatx extraordinari. El PP presenta fora de termini quatre mocions, per la qual cosa seran debatudes en posteriors plens.

6. Precs i preguntes. El PP pregunta sobre una subvenció de 2008 per a reformar els ponts de la Sèquia Reial del Xúquer, una subvenció que ha quedat paralitzada degut a les gestions dutes a terme entre els anys 2009 i 2011. L’ajuntament d’ara pretén resoldre aquella subvenció.

Així mateix, tots celebrem l’alta participació democràtica durant les eleccions generals del passat diumenge, 20-D, al nostre poble.

Per finalitzar el ple, l’alcaldessa dóna la paraula al públic.

José Vicente Andrés Ferrer intervé per donar la seua opinió sobre els fets de la discomòbil del passat estiu 2015, cosa que també fa sobre les opinions del nostre grup a la web. Finalment, proposa a la regidora d’Agricultura la creació d’una comissió per investigar noves varietats al terme municipal d’Antella.


I sense més punts per tractar, a les 21:40 es lleva la sessió.