dissabte, 28 de març del 2015

ÚLTIM PLE ORDINARI DE LA LEGISLATURA



 A les 19:05 hores del divendres 27 de març de 2015. Amb els assistents següents: 2 pel PP, 1 per GdA i 3 pel PSPV, amb el següent ordre del dia:

1.      Actes anteriors. Són aprovades les actes anteriors dels dies 19 de desembre de 2014 i 16 de febrer de 2015

2.      Gestió d’alcaldia. L’alcaldessa respon a les preguntes formulades pel PP en l’anterior ple del dia 19 de desembre –podeu veure’n el resum al nostre blog- sobre on són els diners (al banc) i sobre el tipus de contracte del personal encarregat (voluntariat).

            La lideressa del PP local d’Antella, gens contenta amb la resposta, ha començat a llegir un paper que portava escrit de casa (la qual cosa indica que fóra quina fóra la resposta donada anava a llegir l’escrit ploguera o nevara o llampegara, igual dóna) Com posseïda per algun dimoni, mentre llegia exaltada, el seu únic company al ple s’ha alçat. L’oradora també. I sense que ningú no els obligara a res, han començat a marxar del ple amb grans crits i amenaces i altres paraules que més ens cal no repetir. Poc més de deu minuts després d’haver començat el ple, el PP local l’abandonava sense que ningú no els diguera ni MU. Acabat l’espectacle teatral, el ple ha continuat amb tota normalitat, amb dos punts de caràcter tècnic, com són:

3.      Aprovació d’expedient modificació pressupostos. Tresoreria ha notificat que el nostre ajuntament ha generat estalvis suficients per afrontar les despeses de futurs exercicis comptables.

4.      Comptes de gestió recaptatòria 2014. En aquest punt el secretari ha explicat algunes de les partides dels impostos municipals i la seua gestió.

5.      Mocions dels grups municipals. El PSPV ha presentat la moció per combatre l’amenaça del “greening”. Una amenaça que tots ens hem de prendre molt seriosament. La moció és aprovada per unanimitat. Gent d’Antella ja va avisar del greening (pronunciat “grining”) el 14 de febrer passat, al facebook.

            El nostre grup, GdA, n’ha presentat cinc, de mocions:

a)      Que les actes dels plens (en els quals majoritàriament es parla en valencià) siguen redactades en valencià. Aprovada per unanimitat.
b)      Que la Confederació i la Sèquia Reial s’encarreguen de mantindre nét el riu i digna la sèquia, una tasca que els correspon per Llei. Aprovada per unanimitat.
c)      Pobresa energètica. Que el nostre ajuntament adquirisca consciència social per estalviar que cap família haja de patir per no poder pagar el rebut de la llum o del gas. Aprovada per unanimitat.
d)      Una moció a favor dels drets de l’activista saharaui Hassana Aalia. Aprovada per unanimitat.
e)      Una moció a favor perquè els malalts d’Hepatitis C puguen ser degudament atesos per la Seguretat Social espanyola. Aprovada per unanimitat.

I sense més intervencions, a les 19:55 hores acaba l’últim ple de la legislatura 2011-2015. Una legislatura en la qual Gent d’Antella hem sabut pactar i negociar i hem contribuït al bon funcionament i la bona gestió de l’Ajuntament d’Antella. 

A continuació, podeu llegir les mocions senceres, més l'escrit a la Confederació que el nostre grup ha redactat.