dimecres, 24 de desembre del 2014

POLÍTICA LOCAL. PLE ORDINARI DEL 19 DE DESEMBRE DE 2014


El ple comença a les 19:05,amb l'assistència del grup Gent d'Antella (1), PSPV (3) i PPCV (3),  amb l’absència d’una regidora del PPCV, María Ángeles, i del regidor Gustavo Montagudo (independent).

Comença el ple de manera ordinària amb l’aprovació de l’acta de la sessió anterior i continua amb els punts a tractar en l’ordre del dia. El segon punt és la valoració de la gestió de l’alcaldia. El PPCV demana una major fiscalització dels locals comercials del municipi. El tercer punt, les modificacions de crèdits plantejades al plenari, és aprovat. En el quart punt s’aprova el conveni de l’Ajuntament d’Antella amb la Diputació de València.

El punt cinqué és l’aprovació dels pressupostos per al 2015 i el PPCV demana que l’Ajuntament realitze inversions! El govern municipal respon que la Hisenda Local ja té prou en pagar tots els deutes heretats dels anys de balafiament i desgovern per part del PPCV, com per poder fer front sense diners a noves despeses. Els pressupostos són aprovats amb dos vots en contra i una abstenció (Sr. Almenara) per part del PPCV.

El sisé punt, una modificació de llicència, en canvi, compta amb tots els vots favorables. El seté punt de l’ordre del dia és informar al plenari que els límits del terme municipal d’Antella estan sent recalculats. En el punt vuité hom aprova el conveni de col.laboració amb els bombers.

A continuació arribem al punt de les mocions. La primera és del grup Gent d’Antella, en la qual demanem que el govern de l’estat rebaixe l’actual 0,26%, que paguem per l’índex de rendiment de la terra, al 0,05%. El PPCV posa l’excusa per a no votar a favor de la moció que el llenguatge és ofensiu per als ministres Montoro i Cañete, responsables de la nostra situació. La moció és aprovada amb els vots favorables de GdA i PSPV i l’abstenció dels tres regidors del PPCV.

La segona moció, presentada pel PSPV, és per sol.licitar que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer mantinga els cabals dels rius i barrancs nets i condicionats. La moció és aprovada per unanimitat.

En l’últim punt de l’ordre del dia, Precs i preguntes, la portantveu del PPCV fa una reflexió sobre l’Alberg Municipal, que en gener deixarà de tindre llogater i romandrà tancat, sense aportar cap solució.

Per últim, el PPCV demana saber si les dues persones que vigilaven la barrera de l’aparcament de l’assut, l’estiu de 2012 –any en què Gustavo Montagudo exercia d’alcalde- cobraven o no. També sol.licita saber en què s’invertiren els probables beneficis de l’aparcament d’aquell estiu. El senyor Gustavo Montagudo, a dia d’avui regidor independent, com que no era present en el ple no va poder contestar les preguntes.