dilluns, 29 de desembre del 2014

XI. UN SISTEMA POLÍTIC INJUST GENERA INJUSTÍCIES


Fins ara el PPCV ha comptat amb la confiança de la majoria dels valencians i valencianes. Fa anys i panys que governa amb la força de qui se sap recolzat per un vot panxacontent. Si bé és cert que governen amb la força que els atorga la voluntat popular, ¿ho és també que el PPCV ha sabut ser prudent a l’hora d’administrar de manera justa la societat valenciana?

Ara sabem com condicionaven amb finançament il.lícit els resultats de les eleccions, un finançament que condicionava els resultats molt abans que començara la campanya electoral. Ara sabem fets i actuacions del PPCV que no sabíem el 2007 o el 2011. Fets i actuacions que estan sent jutjats, no sols al Parlament sinó al Palau de Justícia. Ara sabem que els aclapara la por dels judicis i les lleis. Arreu on giren els ulls se’ls presenten les seues injustícies, que no els deixen respirar lliurement, perquè res de bo no espera la persona dolenta, nècia o impassible.

Haurem de convindre que l’acció de govern sense la raó deixa de ser una acció legítima, ¿en què queda, per tant, l’argument del PPCV, que sempre es defensa en la legitimitat que els vots li proporcionen a les eleccions? Quan els electors votem ho fem seguint el nostre interés, un interés del qual la felicitat de l’elector en depén.

El senyor José María Aznar (PP), el passat divendres, 28 de novembre de 2014, a propòsit de la corrupció va dir:

“Las olas de populismo que buscan que existan arcángeles en la vida pública, en vez de seres humanos, pueden traer más problemas que ventajas.”

José María Aznar durant el seu discurs, a Barcelona

En altres paraules, per justificar la corrupció dels càrrecs del PP, el senyor Aznar deslegitima la bona voluntat dels electors. Segons Aznar, el bon govern no deu d’existir. Voleu una declaració de culpabilitat més clara i més inequívoca? Pot haver-hi pitjor sofisma per a la salut democràtica d’un estat? Qualificar-lo d’insolent és quedar-nos curts.

Per la nostra felicitat, no hem de tornar a atorgar la majoria a un partit que no sap com administrar la societat. Perquè nosaltres, a diferència del PPCV i el senyor José María Aznar, creiem que cap home bo, savi i fort no pot ser un desgraciat.

LES DESTROSSES DEL PPCV

Vint anys de governs del PPCV ens han llegat, als valencians i valencianes, una nació empobrida. Els valencians som pobres perquè el PPCV ens ha empobrit.

Ara, per justificar-se han posat el gran ventilador en marxa i de la boca dels dirigents del PP (tant l’espanyol com el valencià) escoltem que tots els partits polítics són iguals perqùe tots els polítics som iguals. Iguals de corruptes, volen dir. No tenen raó ni mai no la tindran. Ni tots els polítics som iguals, ni tots els partits som iguals, ni els individus som iguals. Tampoc València no és Extremadura, ni una monarquia és una república.

Des de Madrid ens acusen, A TOTS els valencians, de “comunidad de corruptos” i no recorden, perquè no ho volen recordar, que ací el PPCV ha robat amb total impunitat perquè des del poder de l’estat els ho han consentit al llarg dels últims vint anys. Perquè la vertadera causa del problema no és que hi hagen més o menys lladres en el PPCV, no és sols una qüestió de persones. La vertadera causa és el sistema polític que ha amparat tant de lladre. En altres paraules, les destrosses fetes pel PPCV a casa nostra són la conseqüència d’un sistema polític imperfecte que en lloc de barrar-los el pas, als corruptes, els ha facilitat manar.


Haurem de recordar que el poder judicial està sotmés al poder legislatiu i que el poder legislatiu està sotmés al poder executiu, presidit pel primer ministre del Rei? És cert, però, que un jutge plebeu, malgrat tot, ha pogut inculpar una infanta d’Espanya, fet que no nega la major, que el sistema que ha permés la completa corrupció és corrupte. Els qui aprovaren imposicions injustes per al nostre poble promulgaren la injustícia, no la llei, perquè la llei ha de ser justa i vertadera per a tots. Aquesta veritat no justifica cap de les actuacions dels lladres que s’han enriquit a costa dels nostres diners. Al contrari, els condemna dues vegades, per haver decretat lleis injustes abans i per haver-se’n aprofitat després.