dilluns, 1 de desembre del 2014

VII. LA POLÍTICA DEL PP



 Fem un repàs a la política social del PP dels últims anys.

·     El 22 de juny de 2011, el PP, de la maneta del PSOE, va aprovar la modificació exprés de la Constitució de 1978. La Constitució que diuen “intocable” per a tantes coses, aquell mes de juny d’ara fa quatre anys el PP-PSOE la modificaren en qüestió d'hores. Com sol dir la gent, tot és qüestió de voler.

·        El 30 de desembre de 2011, deu dies després de prendre possessió del govern, el PP de Mariano Rajoy congelava el sou dels funcionaris, ampliava l’horari laboral, retallava en Educació i Sanitat públiques –matèries que deu dies abans havia jurat i perjurat que no tocaria-, congelava el salari mínim interprofessional i apujava les pensions per sota de l’IPC, o siga, els jubilats començaven a perdre diners.

·        El dia 10 de febrer de 2012 apareixia el “Decret Vela”, amb el qual el Consell de la Generalitat Valenciana reduïa en 271 milions d’euros el sou dels funcionaris valencians. 

·        El dia 7 de març de 2012 va aparèixer el Decret llei que aprovava la Reforma laboral del PP de Mariano Rajoy. Una reforma que facilita, i molt, les empreses per despedir els seus treballadors com a objectes.

·       El dia 9 de juny de 2012, el govern del PP va demanar 100.000 milions d’euros al Banc Central Europeu (BCE) El conegut rescat que el president del govern Mariano Rajoy afirmarà mil vegades que no existeix però existeix. La majoria dels cent mil milions d’euros –que haurem de pagar entre tots- serviren per pagar, com ja hem explicat en anteriors escrits, la mala gestió de la banca feta pels polítics del PP, com en el cas de la gestió de Bankia.

·        El dia 1 de juliol 2012, el govern de Mariano Rajoy aprovava la major retallada pressupostària en la història de la democràcia espanyola. Aquell dia va aprovar retallar 65.000 milions d’euros, va baixar les prestacions de l’atur (ajudes als parats) i va apujar l’IVA del 18% al 21%, l’impost que paguem igual els rics que els pobres. No oblidem que hi ha molt més pobres que rics. 

Mentrestant, la "cúpula" de PP s'enriquia.

·        El dia 26 d’abril de 2013, passarà a la història com el dia en què es va produir el rècord històric d’aturats a Espanya. L’estat governat pel PP de Mariano Rajoy va superar per primera vegada en la seua història el 6 milions d’aturats, una xifra que representa el 27,16% de la població en edat de treballar.

·        Un mes després, el dia 31 de maig de 2014, el govern de Rajoy va anunciar una baixada del 5% de l’Impost de Societats, o siga, les empreses han de pagar menys a l’estat, a l'estat que es permet el luxe d’enviar milions de persones a l’atur. 

·        El dia 9 de juliol de 2014, el PP va iniciar una ofensiva contra el dret a la vaga dels treballadors. Dit ben senzillament, els polítics del PP volen que els parats es muiren de fam sense dir ni mu. Un propòsit ben poc cristià.

·  Per acabar d'arrodonir la mala gestió de la dreta espanyola, el dia 16 juliol de 2014 l’organisme internacional de l’ONU encarregat de l’atenció als xiquets i xiquetes del món, UNICEF, va informar que més de 2.320.000 milions de xiquets i xiquetes viuen en situació de pobresa o risc d’exclusió social.